top of page
Image by Greg Rosenke

ProZ Pro Bono dintr-o privire

 

Cea mai mare parte a acestui site este în limba engleză, însă am dorit să le oferim prietenilor și clienților noștri din întreaga lume posibilitatea de a afla informații despre program în propria limbă. Pagina care urmează vă prezintă proiectul, persoanele implicate și motivația care stă la baza acestuia. Aceasta este tradusă de unii dintre voluntarii noștri de top. În plus, vă rugăm să rețineți că ne puteți scrie în orice limbă și vă vom răspunde în aceeași limbă.

Ce, cine, când, unde și de ce?

Ce?
Programul ProZ Pro Bono este o inițiativă caritabilă, gratuită, lansată de ProZ.com, cea mai mare comunitate de traducători și interpreți profesioniști din lume. Acest program pune în legătură profesioniști din domeniul lingvistic cu organizații non-profit și oameni care au nevoie de servicii de traducere și interpretare, totul pe bază de voluntariat. Prin intermediul acestui program, ProZ.com oferă o rețea globală de asistență lingvistică, permițând accesul comunităților defavorizate la informații și servicii vitale.

Cine?

Programul ProZ Pro Bono se adresează organizațiilor non-profit din întreaga lume, pentru a le facilita comunicarea cu comunități multilingve și pentru ca acestea să își dedice resursele limitate scopului lor principal, acela de a ajuta persoanele defavorizate. Serviciile de traducere și interpretare sunt oferite de către profesioniști din domeniul lingvistic care sunt membri înregistrați ai comunității ProZ.com. Aceștia doresc să aibă un impact pozitiv oferindu-și gratuit expertiza celor care au nevoie de asistență. Programul este finanțat de către membrii ProZ.com

Unde?

Programul ProZ Pro Bono operează la nivel global. La acesta pot participa profesioniști din domeniul lingvistic și organizații non-profit din toate colțurile lumii. Programul utilizează natura virtuală a comunității ProZ.com, permițând colaborarea transfrontalieră. Voluntarii își pot oferi serviciile, iar beneficiarii pot solicita asistență, indiferent unde se află.

 

Când?

Programul ProZ Pro Bono este o inițiativă permanentă, iar participarea este posibilă în orice moment. Profesioniștii din domeniul lingvistic se pot înscrie ca voluntari în orice moment, iar organizațiile non-profit sau persoanele care au nevoie de asistență pot trimite solicitări oricând. Flexibilitatea în ceea ce privește calendarul permite un răspuns imediat la nevoile lingvistice urgente.

De ce?

Programul ProZ Pro Bono urmărește un scop vital, anume, de a reduce decalajele lingvistice pentru cei care, altfel, ar putea avea dificultăți în oferirea sau obținerea de acces la informații și servicii esențiale. Acesta se aliniază cu valorile care reprezintă fundamentul ProZ.com: de a promova colaborarea și sprijinul în cadrul comunității de traducători și interpreți și de a face o diferență semnificativă în lume. Programul îndeplinește o misiune mai amplă, de promovare a înțelegerii, comunicării și accesului la informații la nivel global.

 

Programul este o inițiativă plină de compasiune și dornică să aibă un impact, care permite profesioniștilor din domeniul lingvistic să își pună la dispoziție abilitățile în mod voluntar, oferind servicii vitale oamenilor din întreaga lume care au nevoie de acestea.  Traducătorii și interpreții voluntari din cadrul Programului ProZ Pro Bono își pun la dispoziție abilitățile și experiența, nu pentru câștig personal, ci pentru a avea un impact pozitiv asupra vieții celor care au nevoie de sprijin lingvistic.

Translated by: Roxana Brown

bottom of page