top of page
Image by Greg Rosenke

Un cop d'ull a ProZ Pro Bono

La major part d'aquest lloc web està en anglès, però també volem oferir als nostres amics i clients de països d'arreu del món l'oportunitat de descobrir el programa en els seus propis idiomes. Aquesta pàgina examina el projecte, les persones involucrades i la seva motivació. L'han traduïda alguns dels nostres voluntaris estrella. I tingueu en compte que també ens podeu escriure en qualsevol llengua i us contestarem fent-la servir.

Què, qui, quan, on, per què?

Què?
El programa ProZ Pro Bono és una iniciativa solidària gratuïta impulsada per ProZ.com, la comunitat de traductors i intèrprets professionals més gran del món. Aquest programa connecta professionals de la llengua amb organitzacions sense ànim de lucre i persones que necessiten serveis de traducció i interpretació, tot de manera voluntària. A través d'aquest programa, Proz.com facilita una xarxa global de suport lingüístic que permet l'accés a informació i serveis vitals a les comunitats desafavorides.

Qui?

El programa ProZ Pro Bono atén organitzacions sense ànim de lucre de tot el món perquè així puguin dirigir-se a comunitats multilingües i dedicar els seus recursos limitats a l'objectiu principal de servir a les persones desafavorides. Les traduccions i interpretacions les duen a terme professionals de la llengua que estan registrats com a membres de ProZ.com. A aquestes persones els entusiasma generar un impacte positiu a través d'oferir la seva destresa de manera gratuïta a aquells que necessiten ajuda. El programa el financen els membres de ProZ.com.

On?

​El programa ProZ Pro Bono funciona a escala mundial. Hi poden participar professionals de la llengua i organitzacions sense ànim de lucre d'arreu del món. El programa aprofita la naturalesa virtual de ProZ.com per permetre la col·laboració transfronterera. Els voluntaris poden oferir els seus serveis i els beneficiaris poden sol·licitar assistència independentment de la seva ubicació geogràfica.

 

Quan?

El programa ProZ Pro Bono és una iniciativa contínua i s'hi pot participar durant tot l'any. Els voluntaris de la llengua es poden registrar com a voluntaris en qualsevol moment i les organitzacions sense ànim de lucre o les persones que ho necessitin poden presentar sol·licituds sempre que calgui. La flexibilitat d'horaris permet una resposta immediata a necessitats urgents relacionades amb la llengua.

Per què?

El programa ProZ Pro Bono desenvolupa la funció vital de salvar la bretxa lingüística entre aquells qui, si no, tindrien dificultats per proporcionar o accedir a informació i serveis essencials. Això està en consonància amb els valors fonamentals de ProZ.com, que són fomentar la col·laboració i el suport dins la comunitat de traductors i intèrprets i generar un impacte significatiu en el món. Aquest programa persegueix l'objectiu més ampli de promoure la comprensió, la comunicació i l'accés a la informació a escala mundial.

 

Aquest programa és una iniciativa solidària de pes que encoratja els professionals de la llengua a oferir les seves habilitats de manera voluntària i a proporcionar serveis crucials a persones de tot el món que ho necessitin.  Els traductors i intèrprets voluntaris del programa ProZ Pro Bono hi contribueixen amb les seves habilitats i experiència, no per beneficiar-se'n personalment, sinó per generar un impacte positiu en les vides de les persones que necessiten suport lingüístic.

Translated by/Traduït per:  Maria Noró

bottom of page